Recondiționarea – o metodă ieftină și practică

Recondiționarea

Chiar dacă moda se reinventează zilnic și nu vă puteți permite întotdeauna luxul de a înlocui mobilierul vechi cu unul nou sau de a apela la un atelier, noi am găsit o metodă ieftină și practică prin care puteți face că mobilă veche să pară aproape nouă. Cum putem face acest lucru va întrebați? Recondiționarea este cuvântul care are soluția problemelor dumneavoastră.

Dar cum se realizează recondiționarea fără a deteriora mobila mai mult decât este ea deja, realizând ceea ce ne-am propus?

În rândurile următoare am notat câteva trucuri care va stau la dispoziție pentru a vă atinge țelul propus :

• Curățați mobilă cu o cârpă curată înmuiată în alcool și îndepărtați apoi vopseaua veche cu un șmirghel. În cazul în care aceasta se îndepărtează mai greu, folosiți și un dizolvant pentru vopsea sau o hârtie de granulație 80. Dacă suprafața mobilei este denivelată, folosiți un chit pentru a o readuce la forma inițială. Aplicați un strat de grund, după care folosiți 2-3 straturi de vopsea la interval de câteva minute pentru a avea timp că această să se usuce.

• Odată cu trecerea timpului mobilierul dumneavoastră se deteriorează treptat prin despicarea plăcilor de lemn, tocirea sau pur și simplu prin zgârierea acestuia când mutați diferite obiecte prin cameră. Zonele în care acesta prezintă zgârieturi se pot repara prin aplicarea un strat subțire de vopsea sau folosind un marker de culoarea mobilei pentru a masca defectul. În cazul denivelărilor apăsați cu o cârpă umedă pe zona pentru a remedia.

• Petele de pe mobilă pot fi îndepărtate prin aplicarea unei soluții formată din apă și lichid de spălat vasele peste zona afectată îndepărtând astfel pată nedorită.

• Canapelele vechi sau scaunele tapițate se recondiționează cel mai bine prin retapițarea cu alt material în culoarea pe care o doriți.Și pentru a crea o impresie cât mai plăcută musafirilor, în cazul canapelelor, apelați la accesorii cum ar fi un set de pernuțe noi. Nu costă mult și crează un efect vizual plăcut.

• În cazul dulapurilor aplicarea unui nou strat de lac sau vopsea și înlocuirea mânerelor vechi cu unele noi ar putea avea un efect deosebit. Puteți chiar să montați și oglinzi pe ușile acestora pentru a masca zgârieturile în cazul în care nu aveți suficient timp pentru a revopsi.

• Mobila din bucătărie se poate deteriora foarte repede datorită umezelii crescute,în cazul în care vreți să o recondiționați aplicați la sfârșit un strat de lac pentru protecție.

• Pentru tocurile de la geam și uși în cazul în care sunt deteriorate din cauza uzurii, aplicați un strat de chit de cuțit și smirgheluiți pentru a reda forma inițială.