5 greșeli pe care le faci când ștergi praful

5 greșeli pe care le faci când ștergi praful

Ștergerea prafului este una dintre cele mai neplăcute părți ale curățeniei și pare că oricât ai șterge parcă nu ai șters. Este o treaba enervantă pe care nu mai știi cum să o abordezi, dar s-ar putea că în primul rând tu să greșești atunci când ștergi praful, însemnând că te sabotezi singur și nu praful are ceva cu ține.

Ce ai putea face greșit?

Folosești un pămătuf de praf

Fără îndoială, simpaticul pămătuf este o greșeală. Poate părea practic dar nu este. Pămătuful de praf este doar o unealtă pentru leneși.

Gândiți-va logic: ce se întâmplă cu praful? Nimic! Este doar împrăștiat de colo colo, fără a fi cu adevărat îndepărtat.

Nu îl mai folosiți și în schimb încercați o cârpă din microfibră sau electrostatica. Numai acestea sunt capabile să rețină cu adevărat praful.

Uitați de ventilație și de aerul condiționat

Sistemele de ventilație și de aer condiționat sunt adevărați magneți de praf. Iar dacă uitați să le curățați, în timpul funcționarii acestea nu vor dsufla doar aer ci și praful acumulat în interior. Durează câteva minute să le curățați și o puteți face cu aspiratorul.

Ștergeți praful pe uscat

Praful se ridică foarte ușor în aer, iar atunci când ștergeți praful pe uscat, acesta se ridică și devine greu de îndepărtat. Pulverizați întotdeauna cârpă cu un spray pentru praf sau pur și simplu cu apă, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Pulverizați soluția direct pe suprafață

Dacă obișnuiți să pulverizați soluția de șters praful pe suprafețe, opriți-va!

Nu veți putea niciodată îndepărta soluția în totalitate, pentru că de cele mai multe ori folosim mai multă în ideea că dispare mai repede, dar nu este așa. În schimb soluția rămâne pe suprafață și devine un magnet pentru praf.

Nu curățați aspiratorul

De obicei, întâi ștergem praful iar apoi aspirăm. Nu ar fi nicio problema dacă sacul aspiratorului și filtrele ar fi și curate. Filtrele îmbâcsite de praf nu vor face decât să retrimită praful înapoi în camera. Spălați sau înlocuiți frecvent atât sacul aspiratorului cât și filtrele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *