5 reguli de aur pentru o casă organizată

5 reguli de aur pentru o casă organizată

Indiferent dacă te muți sau doar organizezi casa, ai nevoie de cele 5 reguli de aur ale unei case organizate.

1. One In, One Out

Ține minte că întotdeauna când te hotărăști să cumperi ceva, va trebui să îi faci loc în casă, iar pentru asta va trebui să renunți la altceva. Desigur, sunt situații în care această regulă nu se aplică.

Dar dacă ai tot ce îți trebuie în casă, care ar fi motivul pentru care ai mai cumpără încă ceva din ce ai deja? Și dacă totuși o faci, renunță la cel vechi.

Sigur că nu va veți apucă acum să aruncați o bijuterie sau o carte pentru că tocmai ce ați cumpărat altă, ci ne referim la tot felul de obiecte și accesorii pe care nu le folosiți și doar le depozitați

2. Începeți cu spațiile de depozitare

Dacă va organizați toată casă, începeți cu spațiile de depozitare, cum ar fi podul subsolul, cămară, debaraua, dulapurile. Astfel puteți scapă de lucrurile pe care le-ați tot adunat și care nu va mai trebuie și nici nu le mai folosiți. Dacă locuiți într-un apartament mic, fără prea multe spații de depozitare, atunci începeți cu locurile în care depozitați majoritatea lucrurilor: dulapuri sau alte spații în care depozitați tot felul de inutilități.

3. Poți cumpără spații de depozitare dar nu poți cumpără organizare

Majoritatea oamenilor care se gândesc la organizare se gândesc implicit și la soluții de depozitare și dau buzna la magazin pentru a cumpără tot felul de dulapuri, cutii, coșuri.

Din păcate, asta nu înseamnă organizare ci înseamnă relocare și îngrămădire. În felul acesta nu veți renunța la nimic și veți găsi întotdeauna o soluție pentru a strânge mai mult.

4. Etichetați

Probabil că trebuie să deschideți toate pungile, cutiile, borcanele pentru a găși ceva ce căutați. Nu este eficient, mai ales când depozitați pe termen lung, așa cum este în cazul hainelor de sezon. Faceți-va timp și etichetați tot, iar astfel veți fi mai organizat.

5. Organizare digitală

Organizarea include și colecția de casete, vinil-uri, cărți, CD-uri, DVD-uri, etc ce pot fi păstrate și organizate digital. Nu evitați tehnologia doar pentru că nu ați folosit-o. Este un spațiu virtual ce va poate fi de mare ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *