Lucruri pe care uităm să le curățim în casă

Lucruri pe care uităm să le curățim în casă

Câteva lucruri pe care și până și persoanele obsedate de curățenie uită să le curețe în casă.

Nu uiți niciodată să îți faci patul, dimineața când te trezești, toaleta este mereu impecabilă și măsuța de cafea perfect ordonată.

Dar este casa ta cu adevărat curată?

Pentru că spre disperarea celor mai maniaci dintre noi, praful reușește mereu să se strecoare peste tot, chiar și în locurile cele mai neașteptate.

Citește mai departe pentru a afla ce lucruri din casă sunt curățate cel mai puțin des și adesea nu te gândești deloc la ele când faci curățenie.

Aparatul de cafea

Aparatul de cafea

Dacă cafeaua începe să aibă un gust ciudat, probabil că aparatul de cafea trebuie curățat. Depunerile de calcar și reziduurile de cafea pot invada aparatul dacă nu îl cureți aproximativ o dată pe lună, turnând un amestec de 50% apă și 50% oțet alb în timpul unui ciclu de funcționare pentru a-l detartra.

Oprește mașina când s-a încheiat o jumătate de ciclu, apoi las-o să stea timp de o oră înainte de a o reporni pentru a finaliza ciclul.

Apoi, toarnă apă proaspătă de mai multe ori până când mirosul de oțet dispare complet.

Carafa și filtrul mașinii de cafea pot fi curățate în mașina de spălat vase.

Pernele

Pernele

Știi că este important să cureți pernele în mod regulat, dar cum rămâne cu acele perne elegante pe care le-ați ales pentru a decora canapeaua?

Fie că le folosești pentru picioare după o zi lungă sau pentru a odihni capul în timp ce vizionezi serialele preferate, ele colectează tot atâtea (dacă nu mai multe) celule ale pielii, acarieni și praf.

Așa că asigura-te că aspiri pernele atunci când treci prin sufragerie, și scoți din când în când husele de pe perne pentru a le pune în mașina de spălat, dacă este posibil, sau curăță-le conform instrucțiunilor indicate pe etichetă.

Coșul de gunoi din bucătărie

Coșul de gunoi din bucătărie

Mirosul de gunoi invadează bucătăria și miroase urât chiar și în camera alăturată mult timp după ce ai închis coșul de gunoi?

Acest lucru se poate datora resturilor de mâncare și bacteriilor care au apărut în fundul coșului de gunoi.

Golește complet coșul de gunoi, apoi curăță-l de orice murdărie punându-l în cadă.

Înarmează-te cu un spray dezinfectant și curăță bine interiorul și exteriorul coșului de gunoi.

Lasă-l să se usuce bine înainte de a-l pune la loc și a pune la loc un sac de gunoi.

Acum mirosurile neplăcute ar trebui să dispară complet.

Mânere și întrerupătoare

Mânere și întrerupătoare

Dacă ne gândim la numărul de mâini murdare care aterizează pe mânere și întrerupătoare de mai multe ori pe zi, ne spunem imediat că trebuie cu orice preț să ne gândim la dezinfectarea lor în mod regulat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *