Plăcerea fiecăruia care tocmai și-a achiziționat o casă este aceea de a și-o decora și mobilă după bunul plac. Dar după ce tocmai ați suportat cheltuieli majore cu mutatul sau cu achiziționarea unei case nu prea va mai rămân bani pentru serviciile unui profesionist și astfel va trebui să va descurcați singuri. Iar provocările va vor pune cu siguranță la încercare.
De exemplu perdelele. Acestea dau personalitate încăperii, dar și intimitate, iar montarea acestora nu este nicidecum un lucru ușor.
Ce probleme am putea întâmpină:
Nu măsurați corect
Primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să măsurați ferestrele și să faceți ajustări în funcție de cum ați vrea să atârnați perdelele. Veți scuti încă un drum în plus dacă perdelele și galeria sunt măsurate corect.
Le atârnați prea jos
Montați întotdeauna perdeaua și galeria de la nivelul tavanului pentru a face camera să pară mai înalta, un lucru cu adevărat important pentru spațiile mici.
Cumpărați perdele prea scurte
Pentru un look clasic trebuie să mergeți cu perdeaua până jos. Dacă optați pentru perdelele deja finisate, asigurați-va că acestea ating podeaua, chiar dacă trebuie să optați pentru o lungime mai mare care trebuie ajustată.
Nu luați în calcul desimea
În mod tradițional, perdeaua trebuie să aibă de 2 ori și jumătate lățimea ferestrei sau a peretelui, pentru a avea o perdea deasă, care să cadă și să se așeze frumos. Altfel va veți trezi cu o perdea dreapta, încrețită la întâmplare.
Evitați îndreptarea
Perdelele creponate arată neîngrijit. Nu fiți leneș gândindu-va că oricum se sifonează pentru că nu este adevărat. Va trebui să călcați perdelele ocazional, nu zilnic.
Nu luați în calcul accesoriile
Perdelele sunt piesă de rezistență, dar și accesoriile sunt importante. Acordați atenție greutății perdelelor pentru a alege o galerie care să o susțină și luați în calcul