Cum să alegeți prosopul potrivit?

Cum să alegeți prosopul potrivit

Pe lângă accesoriile decorative, prosoapele potrivite îți pot lumina atât baia cât și dispoziția. Există o gama largă de opțiuni disponibile în ceea ce privește prosoapele, de la prosoape confecționateîn subsol” și până la luxuriosul bumbac egiptean și fiecare poate avea un loc în gospodărie.

Iată un ghid pe care cu siguranță îl veți găsi util atunci când va hotărâți va achiziționați prosoape pentru baie:

Majoritatea prosoapelor sunt confecționate din bumbac sau amestecuri de bumbac. Dar pentru un prosop conține bumbac nu înseamnă neapărat este și de calitate superioară. Ceea ce contează este cantitatea de bumbac pe care o conține și tipul de fibră folosită la confecționare, care poate afecta rezistență prosopului, rezistență culorii, etc.

De exemplu, unii producători vând prosoape pe a căror eticheta este menționat bumbac Egiptean sau bumbac Pima, dar care conțin materiale sintetice care le dau strălucire. Din păcate aceste materiale limitează capacitatea de absorbție a prosoapelor. Pentru a va asigura este întradevăr de calitate superioară, fiți siguri pe eticheta scrie 100% bumbac.

Iată și câteva tipuri de bumbac:

bumbac egiptean

Bumbac Egiptean

Acesta este regele bumbacului, un tip de bumbac de lux, cultivat în climatul cald al Egiptului, apreciat pentru fibrele lungi și dense. Densitatea fibrelor face prosopul fie foarte absorbant, iar acestea pot rezistă ani de zile, îngrijite adecvat.

MicroCotton

O marcă a calității excelente, cu fibre lungi, cultivat în India. Fibrele sale moi, plusate, creează un prosop pufos, cu o textura asemănătoare pielii de căprioare, foarte absorbant.

Bumbac organic

Bumbacul organic certificat este cultivat în condiții extrem de controlate, fără a fi folosite pesticide sau îngrășăminte chimice și tratat special pentru a-i asigura rezistență și pentru a minimiza impactul asupra mediului. De obicei, pentru prosoapele organice sunt folosite culori eco-friendly, pentru a crea întradevăr un prosop ecologic.

Bumbac Pima (Supima)

Cultivat cel mai adesea în Sud-Vestul Statelor Unite, bumbacul Pima este realizat din aceeași plantă și bumbacul Egiptean. Cunoscut pentru fibrele sale bogate, foarte lungi, bumbacul Pima este considerat a fi un amestec de bumbac de o calitate superioară.

Bumbacul Turcesc

Cultivat exclusiv în Turcia, bumbacul Turcesc este un bumbac premium, cu fibre ultra lungi, din care sunt confecționate prosoape cu un nivel ridicat de rezistență, absorbție și confort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *