Metode utile de curățare a covoarelor

Metode utile de curățare a covoarelor

Covoarele se confruntă zilnic cu praful de afară, rezultat în urmă deschiderii geamului, murdărie, în cazul în care ați intrat în casă încălțat , particule de mâncare, dacă aveți copii mici sau câini, stropi de lichide și tot felul de bacterii, care pot atacă materialul din care este făcut, stricându-i aspectul. Pentru a evita că aspectul acestuia să se deterioreze am găsit câteva soluții utile care pot fi puse în practică.

Există diferite tipuri de metode care va pot fi de folos atunci când doriți să curățați covorul în profunzime, două dintre cele mai diferite, mai utilizate și mai cunoscute sunt :

– curățarea uscată
– curățarea cu apă

Ce presupune curățarea uscată?

Se realizează în două moduri, folosind spumă sau granule absorbante.Curățarea cu spumă, presupune aplicarea pe covor a unei spume speciale, care se poate găsi în comerț, cu ajutorul unei perii rotative. Se lasă un timp, pentru a pătrunde bine în țesătură covorului, după care, mizeria și spumă se extrag folosind un aspirator.

Timpul de uscare este foarte scurt, iar cantitatea de umezeală foarte mică, fapt care avantajează covorul împiedicând în timp și la spălări dese, apariția mucegaiului.
Ar fi totuși un mic dezavantaj, din cauza faptului că peria rotativă afectează fibrele covorului.

Curățarea cu granule absorbante, este recomandată celor care nu suportă umezeală în covor, fiind cea mai uscată metodă disponibilă. Se folosește prin aplicarea în adâncimea covorului, a unor granule speciale cu conținut de detergent și solvent, care descompun mizeria și o absorb. Extragerea acestor granule din țesăturile covorului se face cu ajutorul unui aspirator.
Produsul se utilizează foarte ușor și se găsește în comerț, la magazinele de produse chimice.

Ce presupune curățarea cu apă?

Se realizează în două moduri, folosind apă caldă și aburi.

Curățarea cu apă caldă și șampon special este una dintre cele mai des utilizate metode, dar care implică mult timp pierdut și multă muncă, deoarece se realizează prin frecarea în întregime a covorului cu o perie specială și clătirea acestuia cu apă caldă. Procesul de periere durează cam două ore și cel de uscare ajunge cam la 6-8 ore.

Depunerile de spumă rezultate în urmă aplicării șamponului nu se elimina în întregime, rămânând în cantități foarte mici în țesăturile covorului, atrăgând mizeria și bacteriile chiar în momentul în care acesta se usucă

Curățarea cu aburi se realizează cu ajutorul unui aparat special, care încălzește apă la 240-260 gr.C. Aburii rezultați în urmă încălzirii apei se injectează adânc în țesătură covorului, distrugând particulele de mizerie. Procesul nu folosește detergenți chimic care să afecteze țesătură covorului și se finalizează aspirând mizeria scoasă la suprafață.

Dezavantajele folosirii unui astfel de procedeu este că petele dificle nu se pot înlătura în întregime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *