Cum montăm gresia?

Cum montăm gresia

În cazul în care ați spart o placă de gresie și nu știți cum să o înlocuiți sau vreți să placați o camera cu gresie și nu vreți să apelați la o echipa de specialiști urmăriți acești pași și veți reuși:

1. Primul pas ar fi acela de a curăță foarte bine suprafața unde ați hotărât să montați gresia.

2. Nu preparați mult adeziv dintr-o dată și respectați cantitățile de pe prospect. Aplicaţi materialul (adezivul) pe suprafaţa pardoselii folosind mistria zimțată. Întindeţi apoi materialul într-un strat cu grosimea egală,acesta se usucă în aproximativ 15-20 de minute de la întindere.

Se recomandă întinderea mortarului în funcţie de viteză de lucru.

3. După întinderea materialului așezați placa pe pardoseală și apăsați-o bine cu mâna sau cu un ciocan de cauciuc că să fiți siguri că face priză. Dacă sunetul se aude înfundat înseamnă că ați reușit. Pentru că placă să se lipească bine de suprafaţă, cel puţin 80% din material trebuie să rămână lipit pe spatele plăcii. Montați plăcile una lângă altă și repetați acțiunea la fiecare dintre ele

4. După montarea plăcilor de gresie, aşezaţi distanţierele între punctele de îmbinare ale plăcilor. Montaţi apoi celelalte plăci repetând paşii prezentaţi anterior. La plăcile mari sunt recomandate distanțiere mici, iar la plăcile mici sunt recomandate distanțiere mari

5. Dimensiunea camerei face că la un moment dat să trebuiască să tăiați din placă de gresie. Folosiți ruletă și notați cu un creion pe placă de gresie dimensiunea pe care doriți să o tăiați,pe urmă aşezaţi placă cu faţa în sus în maşina de tăiat şi aliniaţi marcajul trasat cu creionul cu ghidajul maşinii şi trageţi de mâner spre dumneavoastră.

6. Înainte de a calcă pe gresia montată aşteptaţi 24 de ore să se usuce materialul de pe plăci. Iarnă uscarea poate dura aproximativ 48 de ore,iar vara 24 de ore.

7. După ce gresia a fost montată în întregime se poate aplică chitul de rosturi special și se poate curată suprafață cu un burete umed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *