Cum alegem o mașină de tocat carne de calitate

mașină de tocat carne

O mașină de tocat carne de calitate este un instrument extrem de util în bucătărie, mai ales dacă îți place să gătești mâncăruri diverse care implică folosirea cărnii tocate. Cu ajutorul ei, poți avea control total asupra ingredientelor și calității produselor pe care le mănânci.

Dar cum alegi cea mai bună mașină de tocat carne? În acest articol, vom discuta despre criteriile tehnice de selecție, funcțiile disponibile, materialele din care sunt construite mașinile de tocat, accesoriile incluse, prețul și garanția. Vom încerca, de asemenea, să îți oferim câteva recomandări de mașini de tocat carne.

De ce să alegi cea mai bună mașină de tocat carne

Alegerea celei mai bune mașini de tocat carne este importantă nu doar pentru a economisi bani, dar și pentru a te asigura că nu ajungi să stochezi încă un instrument inutil în cămara ta. O mașină de tocat bună îți va fi utilă pe tot parcursul anului, nu doar în perioadele aglomerate precum Paște, Crăciun, Revelion etc. Oricând dorești să pregătești mâncăruri care au la bază carne tocată sau legume tocate, cea mai bună mașină de tocat carne îți vine în ajutor și îți garantează prospețimea și calitatea ingredientelor utilizate.

Cum alegi cea mai bună mașină de tocat carne

Există câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să alegi cea mai bună mașină de tocat carne. Acestea includ puterea motorului, capacitatea de tocat, funcțiile disponibile, materialele din care este construită și accesoriile incluse.

Puterea motorului

Puterea motorului este esențială atunci când alegi cea mai bună mașină de tocat carne. Aceasta este măsurată în wați și exprimă puterea și rapiditatea cu care mașina reușește să proceseze alimentele. Cu cât puterea motorului este mai mare, cu atât crește și eficiența mașinii de tocat carne. Puterea motorului variază de la un model la altul și poate fi între 500 wați și 2000 wați. Pentru a alege cea mai bună mașină de tocat carne, care să proceseze rapid cantități mari de carne și să aibă un consum mic, ar trebui să te orientezi către o mașină cu o putere de peste 1500 wați.

Capacitatea de tocat

Capacitatea de tocat este un alt criteriu important atunci când alegi cea mai bună mașină de tocat carne. Aceasta se referă la cantitatea de carne pe care mașina de tocat reușește să o proceseze într-un minut (kg/ min). Cu cât capacitatea de tocat este mai mare, cu atât reușești să procesezi cantități mai mari de carne într-un timp mai scurt.

Funcțiile disponibile

Funcțiile disponibile pe mașina de tocat carne sunt, de asemenea, importante. Funcții precum reverse (funcționarea în sens invers), auto oprire sau reglare a vitezei sunt obligatorii atunci când dorești să achiziționezi cea mai bună mașină de tocat carne.

Materialele din care este construita

Calitatea materialelor din care este fabricată mașina de tocat carne oferă durabilitate și rezistență acesteia. Dacă vrei să alegi cea mai bună mașină de tocat carne, trebuie să te asiguri că atât mașina cât și componentele și accesoriile sunt făcute din materiale rezistente și de calitate (otel inoxidabil, materiale dure etc).

Accesoriile incluse

Accesoriile incluse pot fi de asemenea un factor important în alegerea celei mai bune mașini de tocat carne. Acestea ar trebui să includă site cu mărimi diferite de tocat (tocat fin, mediu și mare), site pentru legume și fructe, accesorii pentru cârnați etc. Un plus ar fi ca accesoriile și elementele componente să fie compatibile cu spălatul la mașina de spălat vase.

Prețul și Garanția

Prețul și garanția sunt, de asemenea, factori importanți de luat în considerare. Dacă alegi cea mai bună mașină de tocat carne vei obține și garanție de la producător ca semn al calității produsului. O garanție de 24 de luni este o garanție corectă pentru un astfel de produs.

Recomandări de mașini de tocat carne

În urma analizei mai multor modele de mașini de tocat carne, am pregătit o selecție cu câteva modele care au un raport bun calitate/ preț. Acestea sunt:

Mașină de tocat carne Bosch MFW67440, 2000 W, 3.5 Kg/min

Bosch MFW67440

Bosch MFW67440, mașina de carne cu o putere impresionantă de 2000 W și o capacitate rapidă de procesare de 3.5 kg/min, este un instrument versatil în negru și argintiu ce vă transformă munca zilnică din bucătărie într-o simplă joacă. Datorită puterii sale ridicate și a motorului eficient, acest utilaj aduce o procesare rapidă chiar și pentru cantități mari de carne.

Mai mult decât un simplu tocător de carne sau pește, acesta este un companion flexibil în bucătărie ce oferă peste 10 funcții diferite, incluzând mărunțirea legumelor, brânzeturilor și multe altele.

Designul practic include un mâner ușor de folosit, un compartiment pentru depozitarea cablului și un altul pentru discuri, facilitându-vă procesul de gătit și de curățare. Descoperiți un nou nivel de confort și eficiență cu acest aparat inovativ în bucătăria dvs.

Mașină de tocat carne Philips HR2709/20, 1600W, 1.7 Kg/min

Philips HR2709

Descoperiți performanța de top într-un pachet surprinzător de compact: mașina de tocat carne de la Philips. Această minune compactă a tehnologiei este proiectată pentru a ocupa cât mai puțin spațiu în bucătărie, atât în timpul funcționării, cât și al stocării. Dimensiunile reduse ascund un motor solid ce vă permite să tocați mari cantități de carne cu ușurință.

Cu o putere nominală de 450 W și o putere maximă de 1600 W, acest mic gigant toacă rapid și eficient. Cuplajul metalic aL mecanismului asigură o rezistență inegalabilă la tocare intensivă.

Capacitatea generoasă vă permite să tocați până la 1,7 kg de carne în doar un minut. Iar pentru iubitorii de cârnați, mașina include accesorii pentru umplerea cârnaților, de 12 mm (subțire) și 22 mm (gros).

Cuțitul din oțel inoxidabil oferă o igienă exemplară și rămâne ascuțit pentru o eficiență maximă. Iar curățarea nu a fost niciodată mai simplă, datorită accesoriului inovativ de curățare cu două fețe, care reduce timpul de curățare cu 50%.

Pachetul include două discuri de măcinare din oțel inoxidabil (5, 8 mm) pentru o igienă și o eficiență de top. Mașina de tocat Philips aduce eficiență și practicitate direct în bucătăria dvs.

Mașină de tocat carne Bosch MFW45020, 1600 W, 2.7 Kg/min

Bosch MFW45020

Descoperiți eficiența îmbinată cu puterea în mașina de tocat Bosch MFW45020, având o putere de 1600 W și o capacitate de 2.7 Kg/min, într-o eleganta nuanță de alb și gri. Grație motorului său robust, veți avea parte de un proces rapid și eficient de tocare. Dotat cu un mâner ergonomic și un compartiment inteligent pentru cabluri și discuri, acest aparat este ușor de manevrat și stocat.

Flexibilitatea este cheia, aparatul fiind ideal pentru a toca atât carne și pește, cât și pentru a pregăti specialități precum Kibbeh și cârnați. Stabilitatea este garantată de designul său rafinat și de piciorușele de cauciuc echipate cu ventuze. Cu o putere de motor maximă de 1600 W și o capacitate impresionantă de 2.7 kg/min, Bosch MFW45020 redefinește standardele de tocare.

Mașină de tocat carne Alpin Profi MK-12, INOX, 850W, 150KG/ora

Clivia ANG-ALL-150

Mașina de tocat carne Profesională Alpin Profi MK-12 – INOX, 850W, 150 Kg/ora, ideală pentru uzul din restaurante și măcelării. Acest aparat de tocat carne, cu un motor electric robust, are o structură solidă din INOX și o capacitate de prelucrare impresionantă.

Grupul de procesare și cadru din oțel inoxidabil asigură o durabilitate de lungă durată și o curățare ușoară. Designul compact al mașinii de tocat economisește spațiu în bucătăria ta. Cu acest instrument, vei obține rapid și ușor carne tocată de calitate. Datorită vitezei de lucru și a cantității mari de carne care poate fi procesată (aproximativ 150 kg pe oră), design-ul elegant și materialele rezistente și ușor de curățat, acest produs este un aliat indispensabil în orice bucătărie. De asemenea, vine cu un accesoriu pentru umplut cârnați.

Caracteristici tehnice ale mașinii de tocat carne profesionale: productivitate 150 kg/h, structură INOX, viteză: 190 rpm, putere electrică 850 W, dimensiuni : 44x27x42cm, greutate 22 Kg. Recomandată pentru uz profesional – Restaurante – Măcelării. Accesorii incluse: melc, 2 site, cuțit, sită granulație 6mm, sită granulație 8mm, pâlnie cârnați: INCLUSĂ, dispozitiv pentru împins carnea, reductor cu ulei, manual de utilizare în limba română, certificat de conformitate.

Mașină de tocat carne Tefal HV1 NE109838, 1400W, 1.7 kg/ min

Tefal HV1 NE109838

Tefal HV1 NE109838, un veritabil măcelar electric de 1400W, capabil să proceseze 1.7 kg de carne pe minut. Echipat cu o varietate de accesorii și dotat cu funcție de inversare, acest tocațor robust din oțel inoxidabil îți va fi cel mai bun ajutor în bucătărie.

Tefal HV 7 în 1 nu este doar un simplu tocațor de carne. Acesta este un aliat de încredere în bucătărie, gata să te ajute atunci când dorești să experimentezi cu diverse rețete, fie că vorbim de mâncăruri cu carne tocată, salate sau garnituri.

Acest aparat îți permite să mărunțești cu precizie orice tip de carne, să feliezi și să razi legume, să prepari un delicios sos de roșii, să faci cârnați casnici și multe altele, toate acestea într-un design compact și eficient.

Echipat cu Tefal HV 7 în 1, care poate procesa până la 1,7 kg de carne pe minut, vei găti cu ușurință o varietate de preparate. De la salate și garnituri până la cârnați de casă, toate sunt posibile cu ajutorul unei game extinse de accesorii: conuri pentru răzuit și feliat, accesorii pentru cârnați și accesorii pentru sos de roșii.

Tefal HV 7 în 1 NE109838, un tocațor de carne de 1400 W, vine echipat cu accesorii pentru cârnați, 2 site, 3 conuri pentru răzuire și feliere și un accesoriu pentru sos de roșii (coulis).

Cu toate că este compact, Tefal HV1 prelucrează până la 1.7 kg de carne pe minut, grație puterii sale de 1400 W. Funcția de rotire inversă îți asigură că vei putea toca orice tip de carne fără a-ți face griji că mașina s-ar putea bloca.

Manevrarea și depozitarea sunt un joc de copii, datorită mânerului practic cu care este dotat acest aparat. Accesoriile sale versatile, 3 conuri pentru feliere și răzuire fină sau grosieră, 2 site din oțel inoxidabil pentru mărunțire medie și grosieră, accesoriu pentru cârnați și accesoriu pentru sosuri delicioase, îți permit să te bucuri de o gamă largă de preparate.

Mașină de tocat carne Heinner MG-2100SS, 2100W

 Heinner MG-2100SS, 2100W

Mașina de tocat carne Heinner MG-2100SS, cu o putere de 2100W, Accesorii pentru roșii și cârnați, lamă și sită din inox, într-o atrăgătoare nuanță argintie, reprezintă ajutorul tău în bucătărie atunci când vine vorba despre pregătirea unei game largi de mâncăruri.

Având un motor robust de 2100W, poate genera un proces continuu de tocare, fără riscul de a se bloca. Acesta măcina rapid și eficient, prin simpla atingere a unui buton.

Accesoriul pentru roșii îți permite să pregătești cel mai savuros și proaspăt sos pentru paste sau pizza, sau o suculentă supă de roșii. Cu ajutorul acestui accesoriu, poți economisi timp și energie, evitând metoda tradițională de stors roșii prin răzătoare.

Dispozitivul de măcinat include și un set de accesorii pentru cârnați și kibbe, astfel încât să te bucuri de o experiență culinară completă, utilizând doar un singur aparat. Poți măcina pește, carne pentru musaca, perișoare, lasagna, chiftele sau să gătești kibbe și cârnați apetisanți, direct în propria bucătărie.

Lama din inox turnat cu care este echipată mașina de tocat Heinner MG-2100SS, îmbunătățește durabilitatea și performanța acestui aparat. Prin urmare, tocare a cărnii mai dure și a legumelor rezistente nu va mai fi o provocare. Cele 2 site de tăiere din inox îți permit să ajustezi finețea tocatului, în funcție de preferințe.

Aceste modele au fost selectate în funcție de caracteristicile tehnice și de raportul calitate-preț. Sperăm că aceste recomandări te vor ajuta să alegi cea mai bună mașină de tocat carne pentru nevoile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *