Pompe submersibile potrivite pentru orice gospodărie

Pompele submersibile au devenit treptat o necesitate a prezentului, mai ales corelat cu extinderea constantă a periferiilor orașelor. Este de la sine înțeles faptul că în zonele adiacente orașelor sistemele de alimentare cu apă sunt mai puțin dezvoltate, iar consecința firească este cea în care pompele submersibile devin indispensabile. Află din acest material care sunt pompele de care este nevoie în orice gospodărie și alege-le pentru a-ți ușura viața.

Pompe submersibile pentru ape curate

Este simplu să îți dai seama la ce folosesc aceste pompe submersibile, deoarece însăși denumirea lor face referire la proces. Pompele pentru ape curate servesc alimentărilor cu apă, dar nu orice tip de apă, ci apă curată, chiar potabilă.

Pompele submersibile pompează apa de la anumite adâncimi și o transmit sistemelor de alimentare sau consumatorilor. O pompă submersibilă se caracterizează prin debit și înălțime de pompare, iar aceste două caracteristici sunt definitorii pentru aceste produse deoarece ele influențează modul în care se dimensionează rețeaua de alimentare.

Pompele submersibile pot fi de suprafață sau de adâncime și pot fi folosite pentru o multitudine de lucrări de alimentare, precum: alimentarea sistemelor de irigare, alimentarea locuinței sau a dependințelor acesteia (garaje, magazii, bucătării de vară etc.)

Pompe pentru ape murdare

Într-o gospodărie poate fi necesară și o pompă pentru ape murdare. Aceasta are rolul de a elimina apa rezultată în urma proceselor casnice sau apa din infiltrații și precipitații care se acumulează în zone precum subsolurile și demisolurile.

O astfel de pompă pentru ape murdare este creată astfel încât să poată fi imersată în lichid și să pompeze apa prin intermediul unui furtun în exteriorul zonei în care se încearcă curățarea. Pompele pentru ape murdare sunt folosite exclusiv pentru cazul apelor contaminate, cum ar fi, spre exemplu, cazul inundațiilor accidentale.

Pompe cu tocător

Un caz aparte al pompelor este cel care vizează apele murdare, dar cu un conținut mare de particule grosiere. În acest caz este nevoie de folosirea unei pompe submersibile ape murdare cu tocător, care are rolul de a mărunți aceste particule astfel încât ele să poată fi cu ușurință deversate în rețeaua de canaliza.

O pompă cu tocător este deosebit de eficientă mai ales în cazul toaletelor (WC), deoarece ea poate fi montată cu ușurință și racordată la rețeaua de canalizare. Pompele cu tocător sunt deosebit de utile chiar și în cazul în care canalizarea comună lipsește, fiind folosită în acest sens o fosă septică.

În acest fel sunt evitate situațiile în care conductele se înfundă, dar și cazul refulărilor care pot conduce la inundarea zonelor casei, a subsolurilor și demisolurilor. Pompa are un tocător dotat cu o serie de cuțite cu ajutorul cărora particulele grosiere sunt mărunțite, astfel încât să poată fi eliminate în siguranță.

Acestea sunt tipurile de pompe pe care ar trebui să le ai într-o gospodărie, deoarece acestea au o utilitate foarte mare, mai ales în lipsa existenței unui sistem centralizat de alimentare cu apă sau canalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *