Design interior în culoare teracotă

Culoarea terracotta a fost o culoare vedetă în ultimii ani. Ideală pentru a ne încălzi interioarele, oferă și o senzație de evadare. Numele de „teracotă” provine din italiană și înseamnă teracotă. Cu nuanțele sale de rugină și rosu cărămida, culoarea teracota se potrivește de minune cu nuanțele de roz, alb, dar și cu materiale naturale precum ratanul sau răchita.

Citește și: Cum sa folosești culorile teracotă în decorul casei tale.

Reconectarea cu natura și pământul pentru a câștiga autenticitate este un întreg program care implică în mod natural nuanțe pământești. Culoarea teracota și latura sa fermecătoare, se potrivesc perfect în interioarele noastre și răspunde dorințelor noastre de a ne apropia de natură.

Deosebit de apreciată în lumea decorațiunilor interioare, culoarea teracotă este o nuanța captivantă și exotică ce încălzește fiecare încăpere a casei, fără a uita desigur exteriorul.

Pereții de culoarea teracotă

Pereții de culoarea teracotă pentru un efect confortabil și cald

Ideală într-un living pentru a încălzi atmosfera și a da caracter spațiului, culoarea teracotă da tonul. Pentru a paria puternic, folosește această nuanță pe unul dintre pereții camerei la alegere pentru a aduce prospețime și veselie decorului tău. Putând să dai impresia unui spațiu redus, este mai bine să te mulțumești să folosești această culoare doar pe un singur perete.

Apoi accesorizează și armonizează-ți decorul interior amestecând culorile; texturi roz, bej, negru, gri și galben; în, catifea, inox, beton . Fiecare material asociat acestei culori generează o atmosferă diferită: șic, etnică, naturală, rurală, modernă sau naturală.

Energizează-ți living-ul cu culoarea teracotă

Pentru a vă lumina camera de zi, nu există nimic că culoarea teracotei . La fel că și galbenul, această culoare însorită luminează orice spațiu în care este aplicată. Câteva nuanțe sunt suficiente pentru a le da caracter și a încălzi atmosfera. Cu nuanțele sale ruginite, teracotă se potrivește de minune în living cu verde, albastru , dar și cu materiale naturale precum ratanul sau trestia.

Adoptă culoarea teracota în dormitor

Amintind Riadurile însorite ale Mediteranei, culoarea teracotă va fi ideală în dormitor pentru a crea o atmosferă strălucitoare și plină de liniște. Pe pereți, lenjerie de pat sau pe mobilă, culoarea argilă pământoasă ne promite momente de moliciune și o întoarcere la bază. Pentru a asigura un echilibru în decorul tău, este inutil să supraîncarci încăperea, să pariezi pe materiale naturale precum lemnul, și bastonul. De asemenea, puteți combină această culoare caldă și naturală cu lenjerie de pat coral, albastru și ecru .

Pe pereți, această culoare organică creează un cocon autentic. Dacă doriți să creați un decor boem, mizați pe mobilă și accesorii din materiale naturale.

Pentru persoanele care doresc să integreze mai subtil culoarea teracotei în decorațiunile lor interioare, mizați pe un carouri din în de teracotă pentru mai multă lejeritate sau pe o husă de pilota pentru o senzație de vară. Catifea este la modă , poți să-ți pui ochii și pe o tăblie din catifea roz pudrat, sau într-un stil mai contemporan, o tăblie din oțel teracotă combinată cu mobilier alb și lenjerie de pat antracit. Foarte la modă, placarea din lemn se invită în interioarele noastre , puteți realiza o tăblie geometrică din cleme din lemn.

Pentru și mai multă simplitate, mizați pe lămpi de noptieră din teracotă sau pe perdele de teracotă pentru a adopta cu ușurință această culoare în dormitorul dvs.

Adoptă culoarea teracota în baie pentru note exotice

Adoptă culoarea teracota în baie pentru note exotice

Pentru o baie cu note exotice și vegetale, iubim mobilierul din teracotă combinat cu un perete verde salvie. Pe de o parte, avem plante verzi într-un ghiveci mare pentru a întări această atmosferă tropicală. Pentru o baie în stil retro de secol al XVII-lea, combinați culoarea teracotei cu plăci cu pată sau plăci de ciment atemporale. Pentru o latură contemporană, adăugăm fitinguri negre mat.

Într-un stil foarte contemporan, îndrăznim să combinăm culoarea neagră cu argilă și ne jucăm cu texturile adoptând un strat de acoperire cu efect de beton și adăugând plăci geometrice. Pentru a ilumina camera, alegem o lumina aurie, la fel că și robinetele.

Design interior în culoare teracotă

O bucătărie din teracotă pentru a crea o atmosferă caldă

Există multe modalități de a introduce culoarea teracotă în bucătărie. Stabilind o atmosferă caldă și prietenoasă, culoarea argilei se va aplică de minune în bucătărie. Puteți împerechea această culoare de mobilier cu nuanțe mai neutre, cum ar fi alb, cărbune și bej, pentru a compensa vibrația portocaliului.

Pentru un interior hotărât modern, la bucătăria de culoare teracotă alegem un blat de cuarț negru pentru a adăuga adâncime sau alb cu fitinguri din alamă. Pentru a perfecționa totul, puteți folosi materiale naturale și autentice precum inul, lemnul, ceramică, florile uscate și teracotă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *