Descoperă 10 trucuri de design interior care economisesc spațiu

trucuri de design interior

Designul interior este o artă, iar un designer priceput poate face minuni cu orice spațiu, indiferent cât de mic ar fi acesta. Dacă locuiești într-un apartament mic sau ai nevoie de mai mult spațiu în casa ta, există o mulțime de trucuri de design interior care te pot ajuta să economisești spațiu și să îți faci locuința să pară mult mai spațioasă decât este în realitate. În acest articol, vom discuta 10 astfel de trucuri, care te vor ajuta să îți maximizezi spațiul.

1. Folosește mobilier multifuncțional

Mobilierul multifuncțional este o soluție excelentă pentru economisirea spațiului. De exemplu, poți opta pentru o canapea extensibilă, care se transformă în pat noaptea, sau pentru o masă care se poate transforma într-un dulap pentru depozitare. Există o mulțime de opțiuni disponibile pe piață, așa că poți alege cea mai potrivită pentru nevoile tale.

2. Optează pentru rafturi înalte

Rafturile înalte sunt ideale pentru depozitare, întrucât îți permit să îți maximizezi spațiul vertical. Poți opta pentru rafturi care ajung până la tavan, astfel încât să poți depozita cât mai multe lucruri posibil. De asemenea, poți utiliza rafturile pentru a crea un efect de înălțime în cameră, ceea ce poate face ca spațiul să pară mai mare.

3. Alege piese de mobilier cu linii curate

Piesele de mobilier cu linii curate și simple au un impact vizual mai mic decât cele cu forme complicate. Acest lucru poate crea iluzia unui spațiu mai mare și poate face ca o cameră să pară mai aerisită. De asemenea, piesele de mobilier cu linii simple sunt mai ușor de combinat și pot fi integrate cu ușurință într-o varietate de decoruri.

4. Folosește culori deschise

Culorile deschise, cum ar fi alb, crem sau bej, pot face ca o cameră să pară mai luminoasă și mai spațioasă. Aceste culori reflectă mai multă lumină decât cele întunecate, ceea ce poate face ca o cameră să pară mai mare și mai bine iluminată. De asemenea, culorile deschise sunt mai ușor de asortat și pot fi folosite într-o varietate de decoruri.

5. Evită supraîncărcarea camerei

Supraîncărcarea camerei cu prea multe piese de mobilier sau decorațiuni poate face ca spațiul să pară aglomerat și dezordonat. În loc să adaugi mai multe lucruri, încearcă să te concentrezi pe câteva piese esențiale și să le pui în valoare. De asemenea, poți utiliza piese de mobilier multifuncționale sau cu depozitare integrată pentru a economisi spațiu.

6. Optează pentru oglinzi mari

Oglinzile mari pot face ca o cameră să pară mai mare și mai luminoasă. Acestea reflectă lumina și creează iluzia unui spațiu mai mare, ceea ce poate fi util într-un apartament mic sau într-o cameră cu puțină lumină naturală. De asemenea, oglinzile pot fi utilizate pentru a crea un punct focal în cameră.

7. Utilizează spațiul sub pat

Spațiul sub pat este adesea ignorat, dar poate fi utilizat pentru depozitare. Poți opta pentru un pat cu sertare pentru depozitare integrată sau poți utiliza cutii de depozitare sub pat. Această soluție este ideală pentru depozitarea hainelor de sezon sau a altor lucruri care nu sunt utilizate frecvent.

8. Optează pentru uși glisante

Ușile glisante sunt ideale pentru economisirea spațiului într-un apartament mic. Acestea nu ocupă spațiu atunci când sunt deschise și pot fi utilizate în locul ușilor tradiționale pentru a economisi spațiu. De asemenea, ușile glisante pot fi utilizate pentru a crea un efect de separare în cameră.

9. Folosește draperii lungi

Draperiile lungi pot face ca o cameră să pară mai înaltă, ceea ce poate crea iluzia unui spațiu mai mare. Alege draperii care ajung până la podea și care sunt de aceeași culoare cu restul decorului. Această soluție poate fi utilă într-un apartament mic sau într-o cameră cu tavan jos.

10. Optează pentru mobilier pliabil

Mobilierul pliabil este o soluție excelentă pentru economisirea spațiului. Acesta poate fi pliat și depozitat atunci când nu este utilizat, ceea ce îți permite să îți maximizezi spațiul. Există o mulțime de opțiuni disponibile pe piață, de la mese și scaune pliabile până la paturi și dulapuri pliabile.

Există o mulțime de trucuri de design interior care te pot ajuta să economisești spațiu și să îți faci locuința să pară mult mai spațioasă decât este în realitate. De la mobilier multifuncțional și rafturi înalte până la culori deschise și mobilier pliabil, există o soluție pentru orice tip de spațiu. Încearcă aceste trucuri și vei fi surprins de cât de mult poți face cu puțin spațiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *