Cele mai bune soluții de curățare a pernelor

soluții de curățare a pernelor

Dacă nu știați, pernele trebuie și ele spălate, la fel că și pilota, iar dacă le folosiți deja de mai bine de 6 luni sunt puțin cam depășite de termen. Fețele de pernă pot menține pernele curate, dar în timp, orice pernă are nevoie de o curățare profundă. Cu cât aștepți mai mult înainte de a vă curăța pernele, cu atât mai mult praf, murdărie și bacterii intră mai mult. Acest lucru poate agrava alergiile și poate oferi acarienilor o casă confortabilă.

Este important să știi ce tip de umplutură există în pernele tale, astfel încât să le poți curăța corect. Metodele de curățare a pernelor sunt simple, dar trebuie să lăsați suficient timp pentru ca umplutura să se usuce complet, așa că plănuiți să spălați pernele într-o zi uscată și plină de aer pentru a asigura o uscare mai rapidă.

Dacă va gândiți cum ar trebui să le spălați, va ajutăm cu câteva sfaturi utile:

Perne din puf și umplutură de fibră

Puteți spală acest tip de perne în mașina de spălat. Pentru cele mai bune rezultate este recomandată spălarea a două perne concomitent.

De asemenea, dacă pernele mai au încă eticheta, puteți urmă instrucțiunile indicate, iar dacă ați tăiat-o sau nu a avut de la început, folosiți un program pentru rufe delicate și apă caldă și optați pentru încă un program de clătire și stoarcere. Dacă aveți un uscător de rufe, folosiți o temperatura joasă, întorcându-le și scuturându-le din când în când.

La programul de stoarcere puteți folosi câteva bile din cauciuc pentru uscare pentru a ajută la umflare și pentru a împiedică îngrămădirea conținutului.

Perne din burete

Din păcate, pernele din burete nu pot fi spălate în mașina de spălat sau de mâna, însă puteți spală frecvent husă de protecție a acesteia. Pentru a îndepărta prafu lde pe pernă, aspirați-o pe ambele părți folosind o treaptă inferioară de putere a aspiratorului. În cazul în care aveți un uscător de rufe, puneți pernă în uscător și setați un program fără căldură. Curățați petele cu o cârpă înmuiată în soluție de curățare și clătiți cu o cârpă umedă apoi lăsați-o la uscat înainte de a o folosi.

Unele perne din burete permit spălarea de mâna, iar dacă alegeți să urmați instrucțiunile, fiți foarte delicați. Buretele ud este foarte greu și se poate destramă ușor.

Indiferent cât de atent sunteți cu îngrijirea pernelor, acestea trebuie schimbate cu unele noi atunci când o pliați iar această nu își mai revine la formă inițială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *