Ce tip de pat este cel mai potrivit pentru dormitorul tău?

Cei mai mulți dintre noi ne petrecem o treime din viață în pat, ceea ce înseamnă că patul devine cea mai importantă piesă de mobilier din întreaga noastră locuință. Un pat care corespunde cerințelor noastre ne asigură un somn de înaltă calitate și o stare de bine. Fără îndoială, patul contribuie la calitatea vieților noastre. În schimb, alegerea unui pat necorespunzător poate duce la dureri de spate, dureri musculare, nopți nedormite, o stare generală de apatie și scăderea randamentului la locul de muncă și acasă. Nu în ultimul rând, patul contribuie foarte mult și la aspectul dormitorului, ceea ce accentuează și mai mult necesitatea de a-l alege cu mare atenție.

Stabilirea bugetului pentru pat – cheltuim sau economisim?

Deoarece patul reprezintă o investiție pe termen lung, este important să nu vă grăbiți și să cumpărați primul pat pe care îl găsiți la lichidările de stoc. Gândiți-vă mai degrabă la toți anii pe care îi veți petrece dormind și relaxându-vă în el. Este recomandat să investiți cât vă puteți permite într-un pat de o calitate cât mai înaltă, care să vă răspundă la toate cerințele, să se potrivească cu dimensiunea dormitorului și să fie compatibil cu amenajarea generală. Nu uitați că specialiștii în amenajări interioare ne atrag atenția să nu cumpărăm toate piesele de mobilier din aceeași gamă, altfel vom risca să obținem dormitoare asemeni celor din showroom-uri, lipsite de personalitate. Nu este nicio problemă dacă ați găsit un pat din lemn masiv alb care îndeplinește toate cerințele, iar dormitorul este amenajat cu mobilă din stejar. 

Cum să alegeți dimensiunea patului?

Gama de paturi dormitor este deosebit de vastă, așa că vă puteți restrânge căutările gândindu-vă în primul rând la dimensiunea de care aveți nevoie. Un pat dublu standard se va potrivi în  majoritatea dormitoarelor, dar nimic nu se compară cu luxul pe care îl oferă un pat king-size. Optați pentru un pat king-size dacă dețineți un dormitor cu o suprafață generoasă. În schimb, pentru un dormitor mai mic, luați în considerare un pat queen-size, care este mai mare și mai încăpător decât un pat single, dar ocupă mai puțin spațiu decât un pat king-size.

Paturi pentru dormitoare – o varietate de modele pentru toate preferințele

Odată ce v-ați hotărât asupra dimensiunii patului, nu vă rămâne decât să luați în considerare design-ul. Date fiind dimensiunea și poziționarea sa, patul va domina dormitorul, așa că trebuie să se potrivească cu stilul personal, cu amenajarea dorită și să devină un punct focal atrăgător. Un pat frumos contribuie aproape în proporție de 80% la amenajarea și stilul dormitorului. Puteți opta pentru modele contemporane uimitoare, cu linii discrete, care vor adăuga o minunată notă modernă dormitorului. Puteți opta pentru paturi cu tăblii din lemn masiv sau pentru modele tapițate cu o țesătură care se potrivește cu decorul dormitorului. Dacă preferați amenajarea tradițională, puteți lua în considerare un pat din lemn bogat, închis la culoare, care va arăta uimitor cu cearșafuri albe. Dacă vă lipsește spațiul de depozitare, puteți opta pentru paturi prevăzute cu sertare, ideale pentru depozitarea așternuturilor și a hainelor.

Acest articol a fost promovat cu ajutorul agentiei SEO Goat Marketing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *