Aranjament de fereastră reușit – totul despre perdele

totul despre perdele

Dacă nu vrem să apelăm la ajutor profesionist atunci când vine vorba de perdele și alegem să ne ocupăm personal trebuie să avem în vedere câteva reguli de baza:

– Să măsurăm de două ori pentru a fi siguri că am luat cotele corect;

– Să notăm cotele măsurate pentru a evita să uităm ce tocmai am măsurat;

– Să folosim un instrument de măsurat rigid, care să nu flambeze, riscând să greșim măsurătorile.

După ce ne asigurăm că respectăm regulile de baza trebuie să măsurăm. Dar ce măsurăm?

În primul rând măsurăm șină, sau dacă nu avem șină, măsurăm peretele pe distanță pe care va fi șină, apoi măsurăm înălțimea peretelui sau căderea perdelei. Această poate varia în funcție de preferințe, iar măsurătorile le vom face în funcție de acestea.

Este ideal să măsurăm înălțimea peretelui în 3 puncte diferite: stânga, dreapta și mijloc deoarece înălțimea poate varia.

După ce am luat cotele de care avem nevoie, putem merge să cumpărăm perdeaua.

Înainte de a alege modelul trebuie îi să verificăm lățimea. Lățimea perdelei reprezintă înălțimea sau căderea iar în magazine lățimea unei perdele se referă la înălțimea maximă pentru care se poate folosi.

Lățimea perdelei reprezintă înălțimea camerei

Lungimea perdelei reprezintă lungimea șinei sau lățimea peretelui unde va fi pusă perdeaua.

Dacă am clarificat și acest aspect ne mai rămâne să calculăm necesarul de material pentru perdea!

De obicei, perdeaua se confecționează dintr-o singură bucată, iar lungimea perdelei, exprimată în metri liniari se recomandă a fi:

–De 2 ori mai lungă decât șină- în cazul perdelelor cu imprimeu(adică pentru o șină de 2 metri vom avea nevoie de un necesar de perdea de 4 metri);

–De 2.5 ori mai lungă decât șină- în cazul perdelelor fără imprimeu(adică pentru o șină de 2 metri vom avea nevoie de un necesar de perdea de 5 metri).

Pont: În cazul în care nu aveți deja o șină aplicată și trebuie să o cumpărați, este recomandat că această să fie cu câte 15 cm mai lungă, pe fiecare parte, față de lățimea ferestrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *