Sfaturi și recomandări pentru alegerea corectă a fotoliilor

Dacă în trecut era obligatoriu ca fotoliile alese să vină la set cu canapeaua, în prezent această abordare este considerată demodată, ceea ce înseamnă că beneficiezi de mai multă libertate în ceea ce privește modul în care poți să îți amenajezi sufrageria. Schimbarea aduce multe avantaje, însă face mai dificilă alegerea modelului ideal, motiv pentru care este de preferat să ții cont de recomandările specialiștilor atunci când faci o nouă achiziție. Comandă fotolii pentru living moderne de la ExpoMob care să confere un aspect deosebit sufrageriei tale, în timp ce aduc un plus de confort!

Stabilește modul în care vrei să folosești fotoliul

Înainte să începi căutările este foarte important să stabilești motivul pentru care ai nevoie de acest element și felul în care îl vei folosi cel mai frecvent. Fie că este vorba de un fotoliu pentru citit, pentru relaxare, pentru oaspeți sau pur și simplu pentru design, fiecare dintre acestea are proprietăți specifice, motiv pentru care este necesar să te informezi în detaliu pe acest subiect.

Vrei să mizezi pe confort sau pe aspect

Un alt detaliu pe care să îl ai în vedere în momentul în care pleci în căutarea fotoliului ideal este caracteristica ce contează cel mai mult pentru tine: confortul oferit sau felul în care arată. Dacă îți dorești un fotoliu care să te ajute să te relaxezi în zilele obositoare, trebuie să mizezi pe materiale, formă, ergonomie și dimensiune, fără să te cramponezi în design și culori. Dacă nu îți dorești ca această piesă să fie doar de decor, alege o variantă cu un cadru solid și spațios, umplutură de densitate ridicată, cu un spătar înalt și brațe late care să îți confere suport.

Cum alegi culoarea potrivită

Varietatea cromatică a fotoliilor pentru living poate reprezenta în același timp un avantaj important, dar și o mare bătaie de cap, dat fiind faptul că alegerea ta trebuie să fie în conformitate cu restul decorului din sufragerie. Este important să coordonezi culoarea fotoliilor cu restul nuanțelor predominante din cameră, pentru a obține armonie estetică. Dacă predomină nuanțele neutre și îți dorești un accent de culoare, poți opta pentru fotolii în culori vii, care atrag atenția, însă dacă există deja trei direcții cromatice diferite, alege fotoliile în una dintre aceste nuanțe, o a patra fiind prea mult și greu de asortat.

Ce design se potrivește în sufrageria ta

După ce ai stabilit care sunt detaliile practice pe care ți le dorești de la fotoliul ideal și care este nuanța acestuia, poți începe să explorezi mai multe stiluri până ce îl găsești pe cel care se potrivește perfect în decorul livingului tău. Regula specialiștilor ar fi ca în momentul în care începi să amenajezi o încăpere să alegi o direcție estetică generală care să se regăsească în toate alegerile pe care le vei face ulterior.

Asta înseamnă că dacă sufrageria ta este decorată minimalist, ar fi greu să integrezi un fotoliu de inspirație victoriană. Este mult mai ușor să integrezi fotolii care fac parte din aceeași zonă stilistică, însă dacă îți dorești un element diferit și să transformi fotoliul în ceea ce specialiștii în design numesc piesă de accent, poți risca să alegi un model total opus. Pentru a putea încorpora cu succes un astfel de element este important să mizezi pentru accesorii intermediare care să facă legătura dintre acesta și restul pieselor precum pernuțe decorative în aceeași notă deosebită, perdele sau anumite decorațiuni de masă.

Indiferent care sunt preferințele tale de natură practică și estetică, în colecția de fotolii pentru living de la ExpoMob găsești cel puțin un model care să îți satisfacă toate preferințele și să facă amenajarea camerei de relaxare mult mai ușoară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *