Izolare fonică, zgomot redus pentru mai mult confort

Izolare fonică

Izolarea fonică a locuinței reprezintă una dintre metodele cele mai eficiente prin care odihnă dumneavoastră nu va mai avea de suferit.

Zgomotele produse de vecini sau de construcțiile din zona, zgomotul produs de joacă copiilor în față blocului și zgomotele produse de mașini sunt doar câteva din motivele care va pot perturbă odihnă. Chiar dacă sunt de intensitate mică sau înalta atunci când suntem obosiți și nivelul de stres este ridicat, zgomotele ne afectează.

Putem împiedică pătrunderea lor în locuința folosind câteva trucuri:

1. Izolați pereții folosind rigips (gips carton) și vată minerală

Rigipsul are mai multe întrebuințări, fiind folosit atât pentru îndreptarea pereților cât și pentru izolarea fonică. Placarea pereților folosind rigips și vată minerală este o metodă foarte eficientă prin care va puteți izola fonic locuința. De asemenea puteți placă și tavanul cu rigips, în cazul în care aveți vecini zgomotoși, izolează fonic și în același timp evita pierderile de căldură.

2. Folosiți lemnul

Placarea pereților folosind lemn masiv natural ajută la o propagarea cât mai bună a suntetului și izolează foarte bine o încăpere. Deși placarea cu lemn nu prea mai este la modă, găsindu-se mai mult în cabanele de la munte, cu un mic ajutor din partea unui designer puteți crea o încăpere frumoasă și bine izolată fonic

3. Folosiți geamul pe post de izolator fonic

Funcționând pe principiul aerului deshidratat, aflat între două geamuri și o tâmplărie PVC de calitate, termopanul, asigura o bună izolare fonică a casei dumneavoastră. Deși această metodă nu este cea mai ieftină și necesită alocarea unei sume importante de bani, pentru persoanele care au nevoie de liniște este ideal.

O altă varianta mai puțin costisitoare decât geamul termopan este înlocuirea geamului clasic cu cel dublu. Deși funcționează pe același principiu că și geamul termopan și izolează fonic mai bine decât cel simplu nu atinge performanțele tâmplăriei PVC.

4. Poliestirenul extrudat, un bun izolator fonic pentru pardoseală

În cazul în care v-ați hotărât să va schimbați pardoseală, înainte de a turna sapă și a monta parchetul peste ea, folosiți un strat de polistiren extrudat de 2 cm. Este un izolator foarte bun ce nu lasă sunetul de la vecini să pătrundă în locuința ta.

Pe lângă polistirenul extrudat și mochetă reprezintă un bun izolator fonic. Aplicați un strat de mochetă lipită cu adeziv pentru o mai bună izolare fonică.

Nu folosiți gresie sau faianță pentru pardoseală în camerele în care există un televizor sau sistem de sunet, deoarece produc vibrații, propagând astfel sunetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *