Cum pregătim terasa pentru vară

DIY

Terasele de lemn au nevoie de îngrijire specială din cauza expunerii la condițiile meteo. În comparație cu acoperișul, care este supus acelorași condiții, dar dispune de un plan înclinat sau de sisteme de drenare, podeaua terasei este expusă orizontal la apă, zăpadă și raze ultra violete, ceea ce necesită o întreținere anuală.

Nu este greu deloc să faceți acest lucru personal, fără a fi nevoie să apelați la un profesionist. iar dacă va descurcați, veți economisi o grămadă de bani, cheltuiți nu numai pe întreținere cât și pe schimbarea podelelor din lemn neîngrijite.

Ce trebuie să faceți?

Trebuie doar să învățați cum să vopsiți o terasă de lemn și să acoperiți fisurile, după ce în prealabil ați spălat-o, curățat-o și șlefuit-o.

Ce va trebuie?

● Vopsea pentru lemn de cea mai bună calitate( de preferat pe baza de ulei)
● Pensula de calitate cu peri de 5-8 cm
● Cârpă
● Aplicator cu coadă
● Tavă pentru vopsea (dacă folosiți un aplicator plat sau un trafalet)
● Mănuși de cauciuc

Începeți să vopsiți de sus în jos

Este indicat să începeți să vopsiți de la punctele cele mai înalte, cum ar fi balustradă. În acest fel. eventualele picături căzute vor putea fi astupate. nu uitați de margini și de partea de dedesubt a balustradei.

Continuați cu partea de jos a balustradei

După ce ați terminat cu partea superioară a balustradei, continuați cu părțile verticale și orizontale.

Acum terasa va fi protejată în fața intemperiilor pentru cel puțin 1 an.

La final

Asigurați-va că va gândiți și pe unde o să ieșiți. plănuiți de la început de unde porniți și unde terminați, pentru a nu va află în situația în care nu aveți pe unde ieși fără să călcați în vopsea.

Nu va blocați în colț

Cu un aplicator cu coadă veți putea acoperi suprafață mai rapid și mai uniform, iar în zonele mai greu accesibile, folosiți pensula.

Podeaua poate fi vopsită în mai multe moduri. Puteți folosi un pulverizator cu presiune ( dar va trebui să va descurcați cu vântul care ar putea împrăștia vopseaua pe fațada casei), puteți folosi o pensula( dar va trebui să petreceți ceva timp în genunchi) sau puteți folosi un aplicator cu coadă(pentru o treaba mai eficientă și mai ușoară).

Vopsiți podeaua

Când ajungeți la podea, trebuie să protejați podeaua cu o cârpă în zona unde țineți cutia de vopsea și pensula. Trebuie să fie o cârpă, deoarece în timpul vopsirii vor cădea picături care se vor întări, iar în cazul în care folosiți hârtie, această s-ar putea lipi de lemn. Podeaua trebuie protejată de eventuale scurgeri de vopsea, deoarece la aplicarea finală a vopselei veți putea avea pete mai închise la culoare sau chiar denivelări.

Protejați podeaua cu o cârpă

Verificați dacă ați vopsit colțurile și zonele mai puțîn vizibile, care vor deveni vizibile după ce treaba va fi gata. Este mai bine să verificați cu atenție înainte de a trece mai departe, decât să observați după ce treaba este gata.

Atenție la detalii

Lăsați vopseaua să se usuce în tihna pentru 24 de ore, iar apoi va puteți instala pe terasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *