Cum întreținem plantele de apartament?

Cum întreținem plantele de apartament

Dacă locuiți deja într-un apartament de ceva timp, ați observat probabil că indiferent ce ați face, unele plante ajung într-un final să moară. Frunzele încep să se îngălbenească și să se usuce, iar florile încep să se scuture și sfârșiți prin a aruncă încă o plantă pe care o îndrăgiți.

Nu toată lumea este norocoasă în ceea ce privește plantele, dar există câteva lucruri pe care le putem face pentru a le asigura plantelor un mediu potrivit pentru prosperă și a supraviețui.

Vrei să știi de unde să începi? Citește mai jos și cu siguranță vei află răspunsul la câteva întrebări:

Evaluați nivelul de umiditate

Plantele de interior au nevoie de o consistentă corectă atunci când vine vorba despre umiditate. Pentru asta, va trebui să știți ce plante se potrivesc mai bine în mediul dumneavoastră, dar și schimbărilor climaterice.

De exemplu, plantele tropicale au nevoie evident de multă umiditate, dar dacă se întâmplă să trăiască într-un mediu mai puțin umed, atunci există diferite soluții de a adaugă umiditatea de care au nevoie: Puneți pietriș pe fundul ghiveciului și apoi așezați-l într-un vas plin cu apă. De asemenea, pulverizați în permanentă apă pe frunze pentru a întări plantele.

Udarea excesivă și drenarea apei

Rădăcinile plantelor vor începe să putrezească în cazul în care sunt udate excesiv sau nu sunt corect drenate din când în când. Pietrele și alte produse pentru drenare va pot ajută să mențineți un echilibru corect în combinația ud vs. uscat. De asemenea, îngăduindu-i pământului din ghiveci să se usuce puțin între sesiunile de udat poate ajută plantele să supraviețuiască un timp îndelungat.

Asigurați lumina naturală

Asigurați lumina naturală

Apă este esențială, dar lumina este de asemenea foarte importantă pentru durata de viață a unei plante.

Priviți în jur. Dacă observați că apartamentului dumneavoastră îi lipsește lumina naturală, atunci plantele ar putea să nu fie o soluție decorativă pentru dumneavoastră.

Dacă aveți câteva geamuri, atunci interesați-va ce plante vi s-ar potrivi. În funcție de specie, acestea vor avea nevoie fie de lumina directă a soarelui, fie de lumina parțială, fie vor fi plante de umbră.

De exemplu, plantele care preferă mai puțină lumina se vor îngălbeni dacă sunt expuse direct luminii soarelui, așa că trebuie să va informați temeinic înainte sau trebuie să fiți atent la semnalele transmise de acestea.

Fertilizare și dăunători

Tratarea plantelor cu fertilizatori ar putea aduce o creștere impresionantă, dar asta ar presupune și o replantare, într-un ghiveci mai mare, ceea ce ar atrage și mai multe insecte. Ideal este să folosiți fertilizanți solubili, de trei ori în perioada de creștere.

Alegeți plantele cu înțelepciune

Dacă sunteți un „ucigaș notoriu” de plante atunci există câteva specii de apartament pe care ați fi potrivit să le creșteți, în special aloe sau violetele africane, care necesită un minim de atenție și nu presupun un program fix de udare.

Nu mutați plantele prea des

Ați putea fi tentați să rearanjați în permanentă plantele, dar la fel că și animalele, acestea preferă să stea la locul lor. Este riscant să mutați o plantă dintr-un loc în care i-a priit, întrucât acest lucru ar putea reprezenta și o schimbare a condițiilor cu care plantă s-a obișnuit.

Nu este mare filozofie în a dezvoltă un mediu potrivit pentru dezvoltarea plantelor. Puțină apă, puțină lumina și puțină muncă de cercetare poate fi tot ceea ce are nevoie o plantă, care la rândul ei va va fi recunoscătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *