Anticariatul, locul unde cărțile sunt apreciate la adevărata lor valoare

Cititorii sunt împărțiți în două grupe: unul este format din cei cărora nu le plac anticariatele, pentru că le asociază cu cărți ieftine, murdare și fără valoare pe care nimeni nu le-a cumpărat de ani de zile. Iar al doilea grup este format din cei care cred că anticariatele sunt locuri situate la granița lumii reale și magice, unde spațiu-timp se destramă. Ce merită să știi despre un anticariat online și unde să cauți volume valoroase?

Cine preferă anticariatul online și de ce?

Este posibil să cumperi mai multe cărți la un preț mic într-un anticariat online, care oferă – după cum sugerează și numele – de toate: literatură clasică, literatură contemporană, cărți de istorie, filosofie, dezvoltare personală, cărți de copii și multe altele.

Vei găsi aici orice tip de carte – aproape orice ar fi putut apărea pe hârtie, inclusiv volume de acum 20 de ani sau de actualitate. Nu există o specializare anume, putând alege chiar și cărți de cultură generală care să te ajute să îți păstrezi memoria într-o formă cât mai bună. Prețurile sunt mult mai mici decât în librăriile obișnuite. Prin urmare, clienții sunt oameni de toate tipurile și vârstele, pasionați de lectură.

Clienții unui anticariat online sunt acele persoane care împărtășesc pasiunea pentru lectură și credința că o carte nu se devalorizează odată cu trecerea timpului ci dimpotrivă, unele exemplare rare sunt ediții de bibliofilie.

De ce să alegi un anticariat și nu o librărie?

Mulți pasionați de lectură nu merg în lanțuri de librării mari și cunoscute. Bineînțeles, acolo vor putea găsi cele mai noi apariții – dar în astfel de librării nu vei găsi volume mai vechi, valoroase. Și nu este vorba despre titluri mai specializate.

În librării poate exista, de asemenea, argumentul de a trata cartea ca pe o marfă de vânzare, iar pe clienți ca pe un portofel. Alegerea cărților în lanțuri de librării nu este întâmplătoare – există acolo ceea ce editorii prevăd că se va vinde și nu neapărat ceea ce este interesant și valoros. Viața unei cărți în lanțurile de librării este scurtă și determinată de marketeri, iar condițiile oferite editorilor și autorilor sunt departe de a fi corecte. Durează cel mult câteva luni (pentru că atât se stabilește bugetul de promovare a cărții), după care trebuie să cedeze loc unor autori mai tineri și mai noi. Și de ceva timp există chiar promoții la o săptămână după premieră…

Mergând la un anticariat, probabil că vei fi surprins câte cărți interesante există și ți-ar putea fi de folos – dar nu știi despre ele, pentru că nu sunt promovate în mass-media sau afișate pe primele rafturi. Alegând un astfel de loc, vei găsi titluri din cele mai de interes domenii, atât cărți noi cât și cărți vechi, de la autori consacrați până la tineri debutanți.

Anticariat online – cărți valoroase la prețuri avantajoase

Dacă dorești să îți reîmprospătezi biblioteca la un cost mai ieftin, cumpărarea de cărți folosite în stare bună este cea mai bună alegere. Și nu trebuie să te gândești că nu vor arăta bine, căci cărțile de aici sunt în stare bună, eventual cu mici urme de folosire și fără pete, deteriorări sau coperți deteriorate.

Iar unele dintre argumentele în favoarea cumpărării și vânzării de cărți folosite într-un loc precum un anticariat online au apărut deja mai sus. Cu toate acestea, merită subliniat confortul, în afară de condițiile financiare. Atât comandarea unor volume noi, cât și vânzarea celor existente nu necesită plecarea de acasă. Această opțiune va fi apreciată de clienții cărora le pasă de timp și flexibilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *