Merită să investim în proiecte DIY?

Merită să investim în proiecte DIY

Mai întâi de toate trebuie sa știți ca DIY înseamnăDo It Yourselfși însumează toate lucrurile pe care le putem face personal fără a cere ajutorul unui profesionist, de la retușuri, reparații, modificări, până la confecționarea sau construirea de la zero a unor obiecte, prin efort personal.

Este ușor de înțeles de ce am putea fi tentați alegem mobilă DIY: mobilier deosebit, individualist, cu aspect scump, chiar dacă acesta costă mai puțin decât pare.

Merită oare investim timp și resurse pentru proiecte de mobilă DIY? Și da și nu. Depinde de mulți factori ce trebuie luați în considerare.

Va prezentăm în continuare argumente pro și contra , după care va trebui faceți o evaluare sinceră a punctelor dumneavoastră forțe sau slabe. Nu uitați luați în considerare și complexitatea proiectului.

DIY

Opinii pro

– Proiectele DIY va oferă șansă de a va crea singuri mobilierul sau obiectele de interior și este o bună metodă de a va dezvoltă creativitatea.

Va puteți alege singuri culorile, materialele și măsurile, ceea ce va poate oferi senzația de a deține controlul.

Veți avea sentimentul de mulțumire și satisfacția de a-l fi făcut personal.

– Proiectele DIY va oferă șansă de a recicla materiale și de a crea ceva personal și reprezintă o metodă bună de a recicla materiale care oricum nu mai au nicio folosință.

Puteți avea rezultate interesante și implicit veți crea obiecte unice.

– Doar prin simplă vopsire sau refinisare, mobilă veche va capătă un nou aspect.

Puteți economisi bani confecționând personal obiecte mici de mobilier: măsuțe de cafea, noptiere, rafturi, etc.

Opinii contra

– Ideea de a confecționa ceva pe cont propriu ne poate da un sentiment de superioritate. Este foarte ușor subestimăm complexitatea unui proiect și nu înțelegem exact care sunt calitățile de care avem nevoie pentru a termină un asemenea proiect, iar rezultatul final nu va fi deloc satisfăcător. nu mai vorbim produsul final poate fi și periculos de folosit(gândiți-va la un pat).

Există șansă de a da greș, începând cu ignorarea complexității și terminând cu irosirea materialelor, a banilor și a timpului. Dar luați partea bună a lucrurilor: ați învățat ceva nou!

Eșecul poate avea multe forme, iar cea mai comună este un proiect DIY neterminat din cauza lipsei timpului, a experienței sau a accesului la materialele potrivite.

Va puteți răni, dacă ignorați măsurile de siguranță. Este foarte important înțelegeți materialele pe care le veți folosi și ar trebui cunoașteți foarte bine măsurile de siguranță atunci când lucrați cu substanțe chimice și unelte. Condițiile de lucru trebuie fie sigure.

Dacă nu luați în considerare toate cheltuielile, proiectul dumneavoastră poate sfârși prin a fi mai scump decât așteptați fie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *