Câștigați lupta împotriva moliilor

Câștigați lupta împotriva moliilor

România este o țară cu un grad ridicat de dezvoltare și perpetuare a insectelor nedorite. Din cauza climei și a standardului de viață scăzut, precum și a stării precare a locuințelor, tot mai mulți dintre noi ne lovim de oaspeți nedoriți în locuințele în care trăim.

Este neplăcut că atunci când deschidem ușa șifonierului să constatăm că acesta are locuitori care se hrănesc cu hainele noastre, distrugându-le țesăturile.
Printre cele mai cunoscute insecte și de altfel printre cele mai problematice, pentru că ne afectează în mod vizibil viață, se numără moliile. Pentru a le îndepărta de îmbrăcămintea noastră trebuie să acționați cât mai rapid atunci când ați constatat apariția lor, deoarece o molie adultă depune între 100-200 de ouă/țesătură de material.

Aveți în vedere :

– să nu puneți în dulap îmbrăcăminte murdară sau umedă

– să spălați interiorul fiecărui dulap cu o lavetă înmuiată în apă și cu detergent de mobilă

– să nu lăsați în șifonier haine vechi, deoarece sunt cele mai expuse riscului de ‘’îmbolnăvire’’ cu molii

– aruncați dacă aveți prin casă alimente vechi precum, făină, mălai, fasole, grâu și orez, pentru că există și molii de alimente

– mutați mobilă și faceți curat sub ea și în spatele ei, precum și în debara și cămară

– puneți în șifonier naftalină, levănțică, cedru, rozmarin sau coji de portocală, deoarece moliile sunt foarte sensibile la miros

Lupta împotriva insectelor este din ce în ce mai mult caracterizată prin orientarea către produse cât mai ecologice și mai eficace și lipsite de toxicitate. Studiile de piață arată că peste 80% din populația urbană a folosit cel puțin o dată un produs împotriva insectelor.

În cazul în care cuibul moliilor este bine dezvoltat și observați că numărul lor crește zilnic, apelați la substanțe chimice din comerț, oferta este variată, pe piață existând diverse produse, în funcție de tipul de insecte pe care îl întâlniți – împotriva insectelor zburătoare,împotriva moliilor, împotriva insectelor târâtoare, insecticide universale și insectifuge , cât și de modul de funcționare a acestora (aparate electrice, aerosoli, capcane, pastile, naftalină, hârtie de muște).

Nu folosiți substanțe toxice pentru molii în cazul în care aveți copii mici, decât după ce i-ați mutat din camera!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *